Izvor: B92, 10.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je ubio Pantića?

Jagodina -- Ubistvo jagodinskog novinara Milana Pantića nije rasvetljeno ni posle četiri godine, uprkos obećanjima vlasti.

Pantić, dopisnik beogradskih "Večernjih novosti" iz Jagodine i novinar Radio-televizije Jagodina, ubijen je 11. juna 2001. ispred zgrade u kojoj je stanovao. Nepoznata osoba usmrtila ga je s više udaraca tupim predmetom u glavu.

Novinari "Novog puta", gde je Pantić radio godinu i po dana, ponovo su, u najnovijem broju tog lokalnog lista, postavili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlastima pitanje "Ko je ubio Milana Pantića?". "I danas, na četvorogodišnjicu njegove smrti, pitamo ko je ubio našeg kolegu, koji je izgubio život ispisujući istinu o nedobu koje još traje i koje će za nas trajati sve dok novinare ubijaju, a ubice i njihovi nalogodavci slobodno šetaju", navele su Pantićeve kolege.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić izjavio je početkom marta da Pantić nije trebalo da bude ubijen, već samo zastrašen. Jočić je na konferenciji za novinare, kojom je obeležio godišnjicu dolaska na čelo MUP-a, rekao da je Pantić ubijen greškom onih koji su bili poslati da ga zaplaše, ali nije precizirao ko su izvršioci i nalogodavci ubistva.

U Pantićevu čast ustanovljena je i nagrada za novinarsku hrabrost, koja se dodeljuje na dan njegove smrti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.