Izvor: B92, 19.Jun.2010, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ko gradi grad?"

Beograd -- Ko gradi grad je naziv serije otvorenih razgovora o temama značajnim za razvoj gradova koji su završeni održani u Kulturnom centru Rex.

Tema poslednjeg dana razgovora koja je o kojoj su gosti iz regiona govorili je to na koji način javni i privatni sektror mogu zajedno da rade na razvoju gradova.

Predstavnici gradova iz bivše Jugoslavije, tokom trodnevih debata bavili su se pitanjima ko sve učestvuje u razvoju grada i kako se može povećati učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zainteresovanih strana u donošenju odluka u vezi sa urbanim i prostornim pitanjima.

Od donosilaca urbanističkih odluka, preko građevinskih investitora, arhitekata, urbanista do aktivista i građana koji aktivno učestvuju u razvoju gradova bili su učesnici trodnevnig razgovora o pitanjima vezanim za život jednog grada.

Složili su se da je da se kao najveći potencijalni problemi u takvom načinu poslovnja javljaju netransparentnost i korupcija.

Primer kako pojedinici ili grupe građana mogu da utuču na važne odluke ili da ih čak i promene je Peti park u Beogradu.

Seriju otvorenih razgovora Ko gradi grad? pokrenuli su Grupa 484, STEALTH.unlimited i Kulturni centar REX, uz podršku Instituta za otvoreno društvo i Fondacije Hajnrih Bel, a organizovanjem ovih razgovora želeli su da podstaknu dijalog o stanju, smeru i učesnicima urbanog razvoja u Beogradu, Srbiji i regionu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.