Izvor: B92, 29.Mar.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko daje informacije

Beograd -- Na sajtu "Transaparency Serbia" građani mogu naći spisak osoba od kojih mogu tražiti informacije o radu organa vlasti.

Na stranici "Transaparency Serbia" nalazi se spisak osoba u organima javne vlasti zaduženih da postupaju po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama. Prema tom spisku, osobe zadužene za pristup informacijama odredilo je tek pedesetak institucija, javnih preduzeća i organa. Po zakonu, ako nije određena osoba za postupanje, za to je nadležno odgovorno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lice, odnosno direktor, predsednik opštine, ministar...

Prema podacima sa sajta, osobu za postupanje po zahtevima odredili su Generalni sekretarijat predsednika Srbije, Viši trgovinski sud u Beogradu, Republičko javno pravobranilaštvo, ministarstva poljoprivrede, za dijasporu, rada, prosvete, kulture i nauke, Hidrometeorološki zavod, Agencija za strana ulaganja, Uprava za javne nabavke, Sekretarijat za zakonodavstvo, Zavod za informatiku, Centar za razminiranje, Agencija za privatizaciju, Nacionalni park "Fruška gora", JP za skloništa "Beograd", "Naftna industrija Srbije", Nacionalni park "Đerdap", PTT "Srbija", Ada ciganlija i "Parking-servis".

Osobe ovlašćene za postupanje po zahtevima za pristup informacijama imaju grad Beograd i Novi Sad, 17 opština u Srbiji i sedam beogradskih opština.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.