Klizište u Mramoru ugrozilo još 25 porodica

Izvor: Glas javnosti, 21.Jun.2011, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klizište u Mramoru ugrozilo još 25 porodica

NIŠ - Predsednik niške gradske opštine Palilula Igor Novaković rekao je da je od državnih organa zatraženo da klizište u Mramoru proglasi elementarnom nepogodom i pomogne stanovnicima tog mesta.

- Zbog klizišta u Mramoru u gradskoj opštini Palilula iseljeno je 14 porodica čije su kuće proglašene neuslovnim za život, a država više godina tim porodicama plaća kiriju za stanovanje - podsetio je Novaković.

Ovogodišnje prolećne kiše prouzrokovale su da klizište >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ponovo proradi, a još 25 porodica je ugroženo na potezu Mramor - Krušce.

Da bi skrenuli pažnju nadležnih, stanovnici Mramora organizovali su prethodnih dana blokadu puta prema Prokuplju na po nekoliko sati.

Novaković ukazuje da bi sa 200 miliona dinara bio rešen stambeni problem 40 porodica.

"Novac koji je dat za izradu elaborata sanacije klizišta, a prvi put je rađen krajem osamdesetih godina prošlog veka, kao i novac dat za istraživanja tla na ugroženom području, celishodnije je uložiti u izgradnju stambenih jedinica za trajno zbrinjavanje porodica", smatraju stanovnici Mramora u pismenim obraćanjima nadležnim predstavnicima državnih organa.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.