Izvor: B92, 08.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kladovo: Prijava protiv sveštenika

Kladovo -- Policija u Kladovu podnela krivičnu prijavu protiv sterešine pravoslavne crkve Sveti Đorđe, protonamesnika Milana Blagojevića.

On je osumnjičen da je zlostavljao i mučio učenike koji su kod njega pohađali veronauku u osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u naselju Koslol kod Kladova. Prijava je podneta opštinskom tužilastsvu u tom mestu na osnovu podataka učenika te škole i njihovih roditelja.

U policiji je rečeno da se petoro učenika te škole požalilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << roditeljima da ih je na času veronauke, zbog loših ocena iz tog predmeta, otac Milan udarao u glavu, duvao im kroz cev tikve u uši, a nekolicini njih čak i žaračem opekao lice.

Jedan devetogodišnjak učenik škole "Vuk Karadžić" potvrdio je novinarima u tom gradu da su im roditelji zabranili prisustvovanje časovima veronauke zato što ih je protonamesnik maltertirao.

Kako javljaju mediji u tom gradu, većina roditelja je potpisala peticiju protiv sveštenika Blagojevića.

U Timočkoj eparhiji danas je potvrđeno da su upoznati sa slučajem njihovog sveštenika i da je on suspendovan sa nastave.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.