Izvor: RTS, 09.Maj.2021, 10:04

Položeni venci na Spomenik Neznanom junaku na Avali i na groblju Oslobodilaca Beograda

Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu, položeni venci na groblju Oslobodilaca Beograda, kao i na Spomenik Neznanom junaku na Avali
Izaslanica predsednika Srbije, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, položila je venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali. Odajući počast, ministarka Darija Kisić Tepavčević je u spomen-knjigu napisala da je Srbija slobodna država kojaa je na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << strani mira.

"Večna slava i hvala svima koji su svoje živote dali za slobodu Srbije. Zahvaljujući vama, Srbija je slobodna država, koja jeste i koja će večno biti na strani mira, razumevanja, tolerancije i saradnje. Živela Srbija!".
Povodom Dana pobede, vence su na groblju Oslobodilaca Beograda položoli predsednik Skupštine Ivica Dačić, ministarka Darija Kisić Tepavčević, predstavnici ambasada pet zemalja bivšeg Sovjetskog saveza - Rusije, Belorusije, Ukrajine, Azerbejdžana i Kazahstana.
Vence su položili i predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević, predstavnici Vojske Srbije i SUBNOR-a.
Položeno je i cveće na spomenike Večne vatre i crvenoarmejcu, koji se nalaze u sklopu kompleksa Spomen parka na groblju Oslobodilaca Beograda.
Ministarka Kisić Tepavčević je rekla da je Dan pobede nad fašizmom veliki dan za sve građane Srbije.
"Naša zemlja je podnela velike žtve u Drugom svetskom ratu, i mi smo danas ovde da kažemo veliko hvala i izrazimo večno poštovanje za sve one koji su svoje živote dali da bismo mi živeli u slobodi i miru. Neka im je večna slava i hvala", poručila je ministarka.
Predsednik beogradskog parlamenta Nikodijević je ocenio da je srpski narod ponosan  na duboko ukorenjenu antifašističku tradiciju u Srbiji i na sve ljude koji su svojim životima branili slobodu, čovečanstvo i ljudskost u 20. veku. 
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin položio je na Novom groblju vence na spomenike prvim antifašističkim ministrima unutrašnjih poslova Aleksandru Rankoviću i Slobodanu Peneziću Krcunu. 
Povodom Dana pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu i delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije položile su vence kod Spomenika oslobodiocima Beograda u Drugom svetskom ratu i Spomenika sovjetskom vojniku na Groblju oslobodilaca Beograda u Drugom svetskom ratu i kod Spomenika sovjetskim veteranima na Avali. 
Dan pobede nad fašizmom slavi se u znak sećanje na 9. maj 1945, kada je kapitulacijom nacističke Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Večna slava svima koji su svoje živote dali za slobodu Srbije", Kisić položila venac na Avali

Izvor: Blic, 09.Maj.2021

Povodom obeležavanja Dana pobede u Drugom svetskom ratu, izaslanica predsednika Srbije, ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, položila je danas venac na Spomenik Neznanom junaku na Avali.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.