Kasni izdavanje novih pasoša

Izvor: Blic, 28.Maj.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kasni izdavanje novih pasoša

Do kraja ove godine trebalo bi da se izvrši zamena postojećih dokumenata građana. Menjaće se lične karte, pasoši, vozačke i saobraćajne dozvole. Pravilnikom o putnim ispravama objavljenom u najnovijem „Službenom glasniku Srbije", dat je postupak izdavanja novih pasoša i obaveza davanja biometrijskih podataka - fotografije, otiska prsta i potpisa.

Prema najavama iz Vlade Srbije, izdavanje novih pasoša, prvobitno planirano za mart, trebalo bi da počne tokom juna, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali u policijskoj stanici Stari grad nisu mogli da nam potvrde tu informaciju.

Inače, izdavanje pasoša sa biometrijskim podacima je jedan od uslova Evropske unije za ukidanje viza.

Uz zahtev za izdavanje pasoša koji se podnosi mesnoj jedinici Ministarstva unutrašnjih poslova, na uvid se stavlja lična karta ili druga isprava kojom se utvrđuje identitet podnosioca, zatim fotografija, stari pasoš i potvrda o plaćanju naknade, a kod prvog izdavanja pasoša neophodno je priložiti dokaz o državljanstvu. Dok ne počne izdavanje novih putnih isprava, policija će izdavati pasoše na dosadašnjim obrascima.

Za izdavanje nove lične karte zahtev se podnosi lično, uz uzimanje biometrijskih podataka, a potrebno je dostaviti i izvod iz matične knjiger rođenih, uverenje o državljanstvu, ličnu kartu ili drugu ispravu na osnovu koje se može utvrditi identitet, kao i dve uplatnice.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Kasni izdavanje novih pasoša

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2008, 03:37

BEOGRAD - Do kraja ove godine trebalo bi da se izvrši zamena postojećih dokumenata građana. Menjaće se lične karte, pasoši, vozačke i saobraćajne dozvole. Pravilnikom o putnim ispravama objavljenom u najnovijem „Službenom glasniku Srbije", dat je postupak izdavanja novih pasoša i obaveza...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.