Karadžić nakon operacije vraćen u pritvorsku jedinicu

Izvor: Vostok.rs, 03.Sep.2015, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić nakon operacije vraćen u pritvorsku jedinicu

03.09.2015. - Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić vraćen je u pritvorsku jedinicu u Ševeningen nakon što je protekle sedmice hitno operisan zbog komplikacija sa žuči, potvrdio je izvor blizak Karadžićevoj odbrani

Karadžićevo stanje je za sada dobro.

Potvrđeno je da je operacija obavljena posle pregleda koji je usledio nakon Karadžićevog podneska Haškom tribunalu, a u kome je zatražio da se statusna konferencija o njegovom zdravlju održi >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << 28. i 29. septembra.

"Nakon što mu se pogoršalo zdravstveno stanje uputio je pismo koje je bilo alarmantno. To je rezultiralo pregledom i hitno je operisan. Da li će to biti samo žuč ili, ne daj Bože, još nešto drugo, videćemo kada dobijemo nalaze", rekao je izvor Srne.

On je podsetio da je prvu statusnu konferenciju o proveri njegovog zdravlja Radovan Karadžić zatražio još u maju, ali da je to Sekretarijat Tribunala iz "samo sebi poznatih razloga" tada odbio.

U podnesku dostavljenom Tribunalu, a koji su ranije objavili neki beogradski mediji, Karadžić je iznio sumnju da je okruženje u Haškom tribunalu opasno po zdravlje, kako njegovo, tako i ostalih zatvorenika.

Izvor: SRNA    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Karadžić vraćen u pritvor posle operacije

Izvor: RTS, 03.Sep.2015

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić vraćen je u pritvorsku jedinicu u Sheveningen nakon što je protekle sedmice hitno operisan zbog komplikacija sa žuči, potvrdio je izvor blizak Karadžićevoj odbrani, javila je Srna. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.