Karadžić: Nema govora o zauzeću frekvencije Avale

Izvor: Press, 05.Nov.2012, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić: Nema govora o zauzeću frekvencije "Avale"

Zamenik predsednika Saveta Republičke radio-difuzne agencije (RRA) Goran Karadžić izjavio je danas da nema govora o zauzeću nacionalne frenkvencije TV "Avale", i naveo da je "Pink 2" kablovski kanal

"Frekvencija 'Avale' mora biti slobodna i nema govora o tome da je bilo ko zauzeo taj kanal", rekao je Tanjugu Karadžić. Prema njegovim rečima, "Pink internacional kompani" je konkurisao i dobio tu dozvolu, kao i dvadesetak drugih, za svoje kablovske kanale. Savet RRA je 26. oktobra >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << okončao postupak za oduzimanje dozvole Televizji "Avala" pre roka na koji je izdata, a koji je pokrenut zbog neplaćanja naknade za emitovanje programa.

Ukazujući da "Avala" još nije dala prigovor na odluku Saveta RRA, on je naveo da rok ističe u sredu. "Televizija 'Avala', kao pravno lice, ima pravo da se u roku od osam dana izjasni prigovorom i pokuša da ostane na našoj sceni, međutim, do sada još nije dala nikakav prigovor", rekao je Karadžić. On je objasnio da ukoliko nema prigovora to znači da se ide sa daljom procedurom i da će RRA o tome zvanično obavestiti RATEL i Ministarstvo spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija.

"Onda ćemo, pre svega od nadležnog ministarstva, dobiti odgovor da li je ta frekvencija možda potrebna za digitalizaciju ili kao slobodna može da ide na javni konkurs", rekao je Karadžić. Na kablovskim kanalima juče je umesto Televizije "Avala" osvanuo signal kanala "Pink 2".

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Karadžić: Nema govora o zauzeću nacionalne frekvencije

Izvor: Blic, 05.Nov.2012

Zamenik predsednika Saveta Republičke radio-difuzne agencije (RRA) Goran Karadžić izjavio je danas da nema govora o zauzeću nacionalne frenkvencije TV "Avale", i naveo da je "Pink 2" kablovski kanal..."Frekvencija 'Avale' mora biti slobodna i nema govora o tome da je bilo ko zauzeo taj kanal", rekao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.