Izvor: B92, 14.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kampanja o pravima u oblasti rada

Beograd -- Građani najviše pritužbi imaju na nezakonito davanje otkaza, govore podaci Centra za demokratiju.

Pored toga, građani imaju primedbe na neisplaćivanje zarada i diskriminaciju pri zapošljavanju. Nevladina organizacija Centar za demokratiju pokrenula je i kampanju "Snaga društvene odgovornosti: Država, biznis, građani za ljudska prava", čiji je cilj da građane obavesti i detaljno upozna s njihovim pravima u segmentu rada i zapošljavanja.

U okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kampanje građanima je juče u centru Beograda deljen promotivni materijal koji ih informiše o tome koja su njihova socijalna i ekonomska prava u sektoru rada.

Centar za demokratiju tokom kampanje prikuplja i primere kršenja prava građana iz oblasti rada i sve podatke objaviće u brošuri početkom naredne godine.

Članica Centra za demokratiju Jelena Gošić navela je da svi koji žele da prijave bilo kakav slučaj kršenja prava u oblasti rada toj organizaciji mogu da se jave do 19. novembra, a zbog velike zainteresovanosti građana rok će verovatno biti produžen.

"Veliko je interesovanje građana koji s nama žele da podele iskustava. Samo u proteklih desetak dana javilo se oko 300 građana s primerima kršenja njihovih prava koje su činili poslodavci", rekla je Jelena Gošić.

Ona je dodala da je kršenje prava građana u oblasti rada svakodnevna pojava, ali da se o njoj retko govori i malo zna. "Centar za demokratiju ne bavi se pružanjem pravne pomoći građanima, ali smatramo da skretanjem pažnje na taj problem možemo i konkretno da im pomognemo", zaključuje ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.