Kamp zdravlja u Beogradu, italijanski i srpski lekari besplatno pregledaju građane

Izvor: RTS, 05.Jul.2019, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamp zdravlja u Beogradu, italijanski i srpski lekari besplatno pregledaju građane

U srpsku prestonicu stigli su italijanski lekari. Kamp zdravlja prvi put se organizuje van Italije – u Beogradu. Lekari su obišli Medicinski fakultet i Kliniku za endokrinologiju Kliničkog centra Srbije, a u subotu će zajedno ispred Skupštine grada od osam do 13 časova, besplatno pregledati građane.
Svakog sata u Srbiji najmanje šest osoba umre od bolesti srca i krvnih sudova. Dovoljan motiv da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << italijanski lekari odluče da dođu u našu zemlju i sa srpskim kolegama organizuju kamp zdravlja.

"Kamp zdravlja je nastao u Napulju, a onda se proširio na celu Italiju. Prvi put smo van granica naše zemlje i srećni smo što smo doneli inicijativu, koja predstavlja most između lekara i građana", rekla je prof. dr Ana Marija Kolao, endokrinolog iz Italije.
Prof. dr Berislav Vekić iz Ministarstva zdravlja navodi da će ispred Skupštine grada biti organizovani pregledi – EKG, kardiološki pregledi, dijabetološki pregledi, saveti oko prekomerne telesne težine, ultrazvučni pregledi štitne žlezde.
"Apel je prema svima onima koji nemaju vremena, nemaju rešeno do kraja pitanje zdravstvenog osiguranja da sutra dođu ovde ispred dvora, da na taj način pokušaju da sebi pomognu", istakao je Andrija Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda.
Campus salute postoji skoro deceniju u Italiji. U godini za nama, uradili su više od 80.000 besplatnih pregleda.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Više od 300 osoba posetilo Kamp zdravlja u Beogradu

Izvor: RTS, 06.Jul.2019, 07:26

Više od 300 građana uradilo je niz besplatnih pregleda ispred Skupštine grada u "Kampu zdravlja". Beograđani su imali priliku da besplatno obave EKG, kardiološke i dijabetološke preglede, urade ultrazvuk štitne žlezde i dobiju potrebne savete. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.