Kamiondžije obustavile blokadu, automobili krenuli preko Batrovaca

Izvor: RTS, 23.Sep.2015, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamiondžije obustavile blokadu, automobili krenuli preko Batrovaca

Krenuli su prvi automobili iz smera Hrvatske ka Srbiji, nakon što su se vozači kamiona dogovorili sa srpskom policijom da odblokiraju putnički saobraćaj na prelazu Batrovci–Bajakovo, javlja reporter RTS-a.
Dogovoreno je da se odblokira saobraćaj u oba smera, javlja reporter RTS-a.
Kamiondžije su protestovale jer je Hrvatska Bajakovo otvorila delimično, samo za kamione sa tzv. kvarljivom robom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << što je razgnevilo vozače koji satima i danima čekaju da uđu u Hrvatsku.
Kolona kamiona sa srpske strane duga je 15 kilometara.
Vozači kamiona propuštali su sinoć samo putnička vozila u smeru Srbije ka Hrvatskoj, ali su posle potpuno blokirali saobraćaj, jer hrvatske vlasti do 21.30 nisu otvorile prelaz Bajakovo za sva vozila.
Pojedini kamioni čekaju na prelazu već pet dana, jer je Hrvatska ranije zbog izbegličke krize zatvorila svih sedam graničnih prelaza sa Srbijom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.