Kamen-temeljac, sve što će podići

Izvor: Glas javnosti, 06.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamen-temeljac, sve što će podići

BEOGRAD - Nijedna opština u Srbiji, pa ni Mali Iđoš, nema pravo da izdaje dozvole za gradnju verskih objekata pre nego što se ta zajednica registruje po važećem zakonodavstvu Srbije i dobije odgovarajući status. To praktično znači da će takozvani „kamen-temeljac“ biti sve što će organizacija koja sebe naziva „Crnogorska pravoslavna crkva“ („CPC“) moći i smeti da sagradi u Lovćencu - rečeno je Glasu javnosti u Eparhiji bačkoj Srpske pravoslavne crkve, na čijoj se teritoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << nalazi to vojvođansko mesto.

Samozvani poglavar takozvani „mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve“ Miraš Dedeić i gradonačelnik Cetinja Milovan Janković prekjuče su postavili kamen-temeljac za „hram CPC“ svetog Ivana Crnojevića u Lovćencu.

„Mitropolit CPC“ Miraš Dedeić izjavio je da su pravoslavne crkve u Crnoj Gori „pod okupacijom“ Mitropolije crnogorsko-primorske SPC. On je rekao „da se nada da crkva u Lovćencu neće biti jedina i da će se crkve CPC podizati svuda gde ima Crnogoraca i da će biti otvorene za sve“.

Predsednik Svetske unije Crnogoraca Nenad Stevović rekao je „da će hram CPC, i to baš u Lovćencu, koji je središte Crnogoraca u Srbiji, ali i centar crnogorske dijaspore i sinonim za nju, biti u službi očuvanja nacionalnog identiteta kako Crnogoraca u Srbiji, tako i onih širom sveta.

Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom udruženja Crnogoraca „Krstaš„ i opštine Mali Iđoš.

U Eparhiji bačkoj podsećaju da „CPC“ nije registrovana verska zajednica i da bajanje Miraša Dedeića, samozvanog „poglavara CPC“ nad nekakvim „kamenom-temeljcem“ predstavlja pokušaj ruganja Srbiji, njenom pravnom sistemu i institucijama.

- To nije nikakva crkva i nikad ne može da bude! Ali, očevidno da pošto je Dedeić propao u Crnoj Gori, sada pokušava da težište svojih aktivnosti preseli u Srbiju kako bi obmanjivao javnost u Crnoj Gori da je reč o velikom građevinskom poduhvatom. Ali, to mu u Srbiji neće proći!- ističu u Eparhiji bačkoj.

KOliko im je svestenstvo,vidi se na fotografiji,cak petorica.Ko je pustio ovu budalu da udje u Srbiju? U kom svojstvu je gradonacelnik Cetinja u Lovcencu? Kakvi bre crni Crnogorci,u Lovcencu gde je vec treca generacija? To su vec prave lale.Trebalo bi da taj objekat bude spomenik sramu takvim debilima kao sto su Titovi Crnogorci,svestenici i ostali.Ta fantomska crkva mi mogla da se zoce Sveti Djilas.

Ako smo pravna država, nije trebalo ni dozvoliti da se polaže bilo kakav kamen temeljac, niti da se Opština

Mali Idjoš upliće u srpske nacionalne poslove. A dobro zna rukovodstvo Malog Idjoša o čemu se radi, pa ni njhova dozvola nije slučajna. Zato će još biti čudesa. Nije Miraš sam. Ne bi to on radio da nema Mila i druge (zna se koje) uz sebe. Ali, što se odlučnije država postavi, tim je manja mogućnsot za planirana čudesa.

Дукљански монтенегрини на српској државној територији провоцирају Србе, Српску Православну Цркву, држављане Републике Србије, државне органе Републике Србије, цркве и верске заједнице регистроване на основу Закона о црквама и верским заједнициама.

А држава гледа и мудро ћути.

Долази тамо неки припадник сатанистичке дреструктивне неформалне групе у Србију, окупља сатанисте у сред белог дана, маше сатанистичким црвеним барјаком, врши сатанистички обред на светој српској земљи. И то на тлу где се повампирује сецесионизам и сепаратизам. Оружана побуна несрпских Срба и антисрпских несрба је на помолу.

И држава гледа и мудро ћути.

Државни службеници и намештеници боје се (стрепе за живот свој и тело и својих ближњих) правних и других заступника незаконитог удружења крсташ (као да је са београдског Црвеног крста), који су славодобитно остварили "победу" против Министарства вера пред Врховним судом Србије (које више и не постоји после доношења Устава Репоублике Србије, постоји између осталог Управни суд). А заступници су потомци монтенегрина у Србији (читај: спавачи). Подржавају их неке изразито агресивне политичке организације опасних намера и изразито агресивни припадници недржавних субјеката склони насиљу. Ко може и сме да им супростави.

Држава гледа и мудро ћути.

Узгред, имамо ли ми државу.-

ma vi srbi ste bolesni,

ako ljudi zele svoju crkvu zasto im smetati,

jel vi to tako pokazujete vjerske slobode naroda u srbiji?

cega se to bojite?

ovaj gore naziva molitbu "bajanjem", ja koliko znam i CPC i SPB molitve su iste,

jel to sad i molitva srpskih popva "bajanje", ili je to mozda Bog svemoguci odredio da samo valdi mili SPC popovi mogu "bajati"

bolesno, jednostavno bolesni hegemonizam.

Lazna crkva lazni vladika,sve je to u sluzbi satane i srbskih neprijatelja da se Srbi JOS sto je preostalo da razdijele,posvadjaju i kolju izmedju sebe.

Jadna li si Srbijo.

Taj Ustasa Dedejic poslan je od ustasa i Vatikana da zlo-rabota po CG i Srbiji.Posto mu slabo uspijeva u CG iako im pomazu Montenigerska vlast Djukanovica eto ih dosli u Backu jer ce alkse da zlo zakuvaju.Gradonacelnika i vlast u mali Idjos treba da odgovaraju zakonski i na robiju sto dozvoljavaju ovakve piZdarije.

Nemas ti pojma o zivotu i ustrojstvu bilo koje Crkve, zato ostavi taj posao oni koji koliko toliko znaju o tome. Dobro se zna sta je Crkva i ko cini Crkvu, i samo zato, po toj osnovi CPC nije i ne moze biti Crkva, "jedna, sveta, saborna, i apostolska". Slicno kao i tkz. samoproglasena Makednoska Pravoslavna Crkva.

Ovaj anoniman diskutant je cisto Titov i Djilasov proizvod cim nezna da napise kako se naziva svesteno lice koje vrsi sluzbu u crkvi, vec kaze pop, mora da je ovo rodjeni novocrnogorac starog komunistickog kova.

Niko ovde nije bolestan jadnice a ponajmanje Srbi nego kad si vec zapeo za tu svoju crkvu onda mora da se izvrsi postupak kako sleduje po zakonu i vere i drzave a ne kako kome padne napamet.

Nepostojeca crkva treba prvo da se stvori pa tek onda da se postavlja kamen temeljac, kako ovaj raspop Miras nigde nije registrovan sem u policiskoj stanici na Cetinju ona i ne postoji, prema tome treba kazniti toga gradonacelnika Malog Idjosa sto je dao ikakvu dozvolu nekom ko ne postoji da gradi nesto ako je to tacno?

Gradonacelnik Cetinja posto je dosao a nije doveo policiskog inspektora koji je registrovao Mirasa i njegovu raspopiju kao kuma polaganje kamena temeljca bez kuma ne vazi.

Mozda je bilo mnogo bolje da su doveli ceo vod policije iz Cetinja kako bi proslava bila podpunija.

Komedija, komedija i nista drugo sem za ruganje.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.