Kambodža poručila Amazonu: Prestanite da prodajete WC navlake s našom zastavom

Izvor: NovaEnergija.net, 22.Jan.2019, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kambodža poručila Amazonu: Prestanite da prodajete WC navlake s našom zastavom

Kambodža je zatražila da internetski maloprodajni div Amazon prestane da prodaje navlake za toalet daske, prostirke i ostali pribor za kupatila sa slikama kambodžanske zastave i angkorških hramova, tvrdeći da to šteti ugledu zemlje, rekli su lokalni mediji.
Kambodžanski ambasador u SAD-u Čum Sounri pribor za kupatila nazvao je “sramotnim proizvodima koji ozbiljno pogađaju nacionalnu čast i ugled Kraljevine Kambodže” u pismu izvršnom direktoru Amazona Džefu >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << Bezosu u četvrtak, koje je objavio lokalni portal “Fresh News”.
Amazon prodaje različite vrste navlaka za wc šolju i prostirki s fotografijama kambodžanskih hramova sa UNESCO-vog popisa svetske baštine, uključujuči slavni Angkor Wat i hram Bayon za 20 do 30 dolara.

Sounri zahteva da kompanija “odmah zaustavi prodaju svih tih predmeta i ukloni ih sa stranice jer to osuđuje sav kambodžanski narod”.
Sramotno je upotrebljavati kambodžansku zastavu kao dizajn za prostirku za kupatilo, dodao je.
“The Khmer Times” objavio je u petak da Kambodžani kritikuju predmete na društvenim mrežama i da su to prijavili vlastima.
Izvor: Hina/021
Foto: Pixabay/PrintScreen

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.