Izvor: RTS, 28.Nov.2021, 09:03

Kako teku radovi na jednoj od najtežih deonica auto-puta "Miloš Veliki"

Intenzivirani su radovi na nastavku auto-puta "Miloš Veliki" od Preljine ka Požegi, jednoj od najkraćih, ali ujedno i najtežih deonica koje su u izgradnji. Na 31. kilometru kroz nepristupačan teren grade se tri tunela i više od 35 mostova.
Na tehnički veoma zahtevnoj trasi, trećinu deonice puta od Preljine do Požege čine tuneli i mostovi. Privode se kraju radovi na tunelu u Trbušanima, građevinci su premostili reku, nižu se novi kilometri asfalta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na 11 kilometara puta do petlje u Pakovraću.

"Pripremni radovi na petlji Pakovraće su manje-više već završeni. Trenutno se radi konkretno na završnom sloju tampon 0-31. U sledećoj nedelji ćemo početi sa radovima na asfaltiranju", kaže Šu Jićeng, menadžer izvođača radova.
Pored 400 kineskih radnika, angažovani su i lokalni podizvođači. Oko 60 kilometara raznih tipova ograda i paneli za zaštitu od buke, po svetskim standardima, proizvode se u Čačku.
"Projektanti su izabrali najsavremenija rešenja, zadnje tipove rešenja koja su testirana u Austriji, Nemačkoj i Italiji, tako da, što se tiče zaštite i bezbednosti posle, kad se put izgradi, stvarno možemo da budemo zadovoljni da je na vrlo visokom nivou", kaže Zoran Bojović iz "Uniprometa" Čačak.
Izgradnjom auto-puta Čačak će se rešiti svakodnevnih gužvi na obilaznici oko grada.
"Naravno da je najvažnije i zbog svih učesnika u saobraćaju, ali i zbog ekonomskog razvoja. U ovim projektima mnogo, mnogo zaista domaćih kompanija, regionalnih, ne samo čačanskih koje su angažovane na ovim projektima i to je nova vrednost koja dolazi u Čačak i koju donosi ovakva investicija", kaže Milun Todorović, gradonačelnik Čačka.
Na deonici od Preljine do Požege grade se veoma zahtevni objekti među kojima je 35 mostova i tri tunela.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.