Kako racionalno trošiti vodu na plus 40, pitanje je sad?

Izvor: BKTV News, 05.Avg.2017, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako racionalno trošiti vodu na plus 40, pitanje je sad?

Tokom vrelih dana potrošnja vode uvećana je svuda.

Bez racionalne potrošnje, vode nema dovoljno za sve. S druge strane, šta znači racionalna potrošnja na plus 40 stepeni. Tokom vrelih dana potrošnja vode uvećana je svuda. Neki gradovi i opštine to ne mogu da izdrže, pa su uveli restrikcije.

Novi talas vrućine zapljusnuo je građane Titela lošom vešću. U njihovim domovima vode nema od devet uveče do šest ujutru.

"Ne bih mogao da komentarišem >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << taj bezobrazluk, kad vi ostavljate malu decu i ljude na 40 stepeni bez vode", kaže jedan stanovnik Titela.

Leto bi moglo da prođe i bez restrikcija da su bili savesni, tvrde nadležni.

"Trenutna proizvodnja na ovom izvorištu u Titelu je 18 litara po sekundi što je za normalnu potrošnju dovoljno. Poslednjih pet do sedam dana potrošnja je uvećana za 30 odsto što drastično umanjuje pritisak u višim delovima naseljenog mesta Titel", objašnjava Ljubo Panić iz JKP "Komunalac" Titel.

Slab pritisak i u višim delovima Beograda. Na obodu grada drugi problem - potrošnja vode uvećana je čak šest puta. Molbe nadležnih da se pijaća voda štedi nisu urodile plodom.

"Voda iz gradskog vodovoda prvenstveno namenjena za piće, zatim za održavanje higijene ljudi i domaćinstava i za spremanje hrane. Sve ostalo - a u to spadaju i zalivanje trave i zelenih površina, i navodnjavanje, i pojenje stoke, punjenje bazena je nenamenska i neracionalna", kaže Vladimir Šobot iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije.

Zbog neracionalne potrošnje, na vrata Požarevljana išla je komunalna policija.

"Ne možemo da kažemo da su građani izbegavali saradnju na bilo koji način u trenucima vršenja kontrole. Za prethodno vreme obzirom da je bilo ugroženo vodosnabdevanje i da su građani ispoljavali kooperativnost na licu mesta, nije bilo zahteva za pokretanje prekršajnog postupka", ističe načelnik komunalne policije u Požarevcu Nebojša Lukić.

Bez kazne, ali ne bez posledica po novčanik. Građane koji nemilice troše pijaću vodu opomenuće uvećani računi.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.