Kako napuniti auto gorivom bez odlaska na pumpu? Ovaj startap zna!

Izvor: NovaEnergija.net, 12.Jul.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako napuniti auto gorivom bez odlaska na pumpu? Ovaj startap zna!

Startap pod nazivom Yoshi Inc. ima za cilj da olakša vozačima nabavku goriva i to tako što do benzinske pumpe ne morate ni da odete.
Naime, kompanija je zvanično lansirala uslugu dostave goriva u San Francisku, a nudi i druge usluge poput popunjavanja vazduha u gumama, zamenu brisača i pranje automobila.
Ako vam ovaj način poslovanja zvuči poznato, u pravu ste, jer ovo nije jedina kompanija koja dolazi do vozača putem mobilne aplikacije za rezervacije.
U SAD dostavljanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << goriva bave se i Filld, WeFuel, Purple, Booster Fuels i GasNinjas. Tu je i FueledUp, koji posluje u Nigeriji.
Umesto da isporučuju gorivo “na zahtev”, Yoshi korisnici prave raspored punjenja rezervoara jednom, obično na radnom mestu gde su automobili parkirani satima u toku dana. Zatim odobre dostavu putem aplikacija kada je njihovo vozilo u blizini i gas po potrebi dolazi do vozila.

Ovaj sistem “set it and forget it” omogućava da Yoshi optimizuje svoju rutu isporuke, objašnjava direktor i suosnivač Nik Aleksander.
Kompanija je projektovala svoje kamione za isporuku goriva sa vlasničkim sistem, pod nazivom Fuel Vault, koji omogućava Yoshi pristup rezervoaru svakog automobila, čak iako je poklopac goriva zaključan.
Yoshi je već profitabilan, podigli su 120.000$ u finansiranju, ali ne žele da komentarišu dalje prikupljanje sredstava.
Vozačim je potrebno 15$ mesečno za pretplatu, plus troškove goriva ili drugih materijala. Yoshi sarađuje sa Firestone, koji omogućuje korisnicima da kupe nove gome i rezervišu zamenu guma putem aplikacije.
Izvor: techcrunch.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.