Kako komunicira javni sektor?

Izvor: NovaEnergija.net, 20.Nov.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako komunicira javni sektor?

Odgovor na ovo pitanje dobićemo na konferenciji “Focus” – međunarodnoj konferenciji o inovacijama i komunikacijama u javnom sektoru, koja se 1. decembra održava u Termama Tuhelj, u organizaciji agencije za komunikacijski menadžment Apriori World.
Cilj ove konferencije je okupljanje pojedinaca zaposlenih u javnoj administraciji i javnim kompanijama kako bi razgovarali o strategijama, taktikama i komunikacijskim procesima.
Zemlje jugoistočne Europe tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << tranzicije suočile su se s brojnim promenama. Danas, zbog sve većeg uticaja tehnologije, komunikacija je zavisna od brojnih digitalnih platformi, a različite generacije različito percipiraju i koriste komunikacijske alate. U takvom okruženju, javna administracija izložena je kritikama zbog birokratskih prepreka i nedovoljne komunikacije s javnošću.
Stoga javna rasprava o učinkovitoj komunikaciji potrebna je više nego ikada, a neka od pitanja koje se nameću su: kako na jednostavan način informisati ciljnu javnost, razumeju li političari važnost transparentnog komuniciranja, koja je njihova uloga i što treba da rade komunikacijski stručnjaci u javnom sektoru.
Međunarodna konferencija Focus predstavlja platformu za povezivanje, razmenu znanja i iskustva te definisanje smeernica novih komunikacijskih procesa.
Moto konferencije glasi bliže ljudima, a okupiće predstavnike javnog i privatnog sektora. Misija zaposlenih u javnom sektoru približavanje je građanima putem jednostavne i transparentne komunikacije, a sve s ciljem zajedničkog napretka.
Konferenciju će obeležiti predavači iz 8 zemalja, a posebni gosti predavači su: Ian Farrow direktor Westco Ltd. iz Londona te Alessandro Buttice rukovodilac odeljka Evropske komisije u Briselu.
Kompletan program, učesnike i način prijave možete pronaći na zvaničnom sajtu www.focus-conference.eu

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.