Izvor: Danas, 27.Maj.2023, 14:30

Kako da sprečite klijanje krompira i opasnost po zdravlje?

Proklijale krompire treba izbegavati, jer to znači da su proizveli prirodne toksine. „Krompiri klijaju kada su izloženi toplom okruženju, oko 20°C ili više”, poručuje nutricionista Rahaf Al Boki, vlasnik „Olive Tree Nutrition” i predstvnik Akademije za ishranu i dijete, „Proklijali krompir proizvodi hemijski solanin, koji može da bude otrovan ako se konzumira”.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.