Kadirov nazvao „sramotom“ odluku Evropskog suda kojom se zabranjuje nošenje verske odeće

Izvor: Vostok.rs, 20.Mar.2017, 10:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kadirov nazvao „sramotom“ odluku Evropskog suda kojom se zabranjuje nošenje verske odeće

Lider Čečenske Republike Ramzan Kadirov nazvao je „sramotom“ odluku Evropskog suda kojom je dozvolio poslodavcima da zabranjuju nošenje verske odeće i religijskih simbola na radnom mestu, uključujući hidžab. Prema njegovom rečima, radi se o tajnom ratu koji je objavljen protiv religija.

Prema odluci Evropskog suda, koja je objavljena 14. marta, poslodavcima se dozvoljava uvođenje zabrana u slučaju da postoje unutrašnja pravila kompanija kojima se brani otvoreno nošenje filozofskih i religijskih simbola. To se neće smatrati direktnom diskriminacijom.

Kako je Ramzan Kadirov napisao na svojoj stranici na Instagramu, odluka Evropskog suda o ograničavanju verskih sloboda postepeno će dovesti do odbijanja omladine da ispoveda veru.

„Siguran sam da će muslimani u Evropi reći odlučno: ’Ne!‘, pokušajima da se uspostave zabrane njihovih religioznih pravila“, prokomentarisao je situaciju čečenski lider.

Kadirov je izrazio uverenost da će i predstavnici drugih religija pokazati takav odnos prema odluci Evropskog suda pravde i prema zabrani nošenja hidžaba.

On je pozvao sve da se sete da je u nacističkoj Nemačkoj izvršen zločin na nacionalnoj osnovi.

„Ako budete ćutali, nema garancija da se to sada neće ponoviti na verskoj osnovi“, izjavio je Ramzan Kadirov.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.