Kad tinejdžer hakuje stranicu predsednika države kako bi odložio ispit!

Izvor: NovaEnergija.net, 16.Sep.2016, 19:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad tinejdžer hakuje stranicu predsednika države kako bi odložio ispit!

Jedan tinejdžer iz Šri Lanke koji nije bio zadovoljan sa terminom održavanja ispita, odlučio je da o svom problemu “obavesti” predsednika države Maithripala Sirisenu tako što mu je dva puta hakovao internet stranicu.
On mu je poručio da dobro porazmisli o promeni datuma ispita. Ako do toga ne dođe, napisao je u poruci koju je potpisao u ime hakerske grupe ‘The Sri Lankan Youth‘, zapretio mu je cyber ratom i upozorio ga da, ako ne može da kontroliše situaciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << neka raspiše nove predsedničke izbore.
Takođe, poručio mu je da se više pozabavi problematikom studenata za koje premijer nije pokazao previše interesa.
Ova poruka sa stranice brzo je uklonjena, ali nakon toga mladić je ponovno hakovao i srušio stranicu, ali drugi put nije ostavio poruku za predsednika.
Inače, u poslednje vreme u Šri Lanki hakovano je nekoliko vladinih stranica, a nakon ovog poslednjeg slučaja mnogi se pitaju kakav je nivo sigurnosti web stranice prvog čoveka države, ako je može hakovati jedan tinejdžer. Umesto odlagajna ispita, mladi haker je uhapšen i policija ga ispituje kako bi saznali da li je on imao nekih dodatnih motiva za napad na stranicu predsednika Šri Lanke ili je zaista samo hteo da promeni datum termina ispita.
Izvor: zimo.dnevnik.hr
Foto: yayimages.com

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.