Kad se ugasi novogodišnja rasveta

Izvor: RTS, 18.Feb.2019, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad se ugasi novogodišnja rasveta

Za vikend je ugašena novogodišnja rasveta, a danas počinje skidanje ukrasa u Beogradu. Očekuje se da će za oko 45 dana svi biti uklonjeni. Zbog velikog broja uništenih i oštećenih ukrasa podnete su četiri krivične prijave.
Radnicima je trebalo dva meseca da postave novogodišnje ukrase u Beogradu, a oko 45 dana biće neophodno da se oni uklone.

"Počeli smo 11. septembra sa postavljanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ukrasa, svečano je uključena novogodišnja rasveta 15. novembra i trajalo je do 16. februara. Trebaće nam izvestan period, najmanje 45 dana da sve uklonimo, selektujemo, pospremimo po magacinima, proverimo šta je oštećeno i uradimo prepravke za sledeću godinu", rekao je direktor JKP "Javno osvetljenje" Beograda Aleksandar Cincar Poposki.
Ove sezone bilo je postavljeno 6.000 svetlosnih lančanica i ukrasa i 3.500 figura na 127 lokacija.
Ukazao je da će zbog potrebe snimanja jednog filma na 10 lokacija privremeno biti ostavljeni ukrasi i privremeno paljeni.
Cincar Poposki je ukazao da se prvi put dogodilo da je veliki broj ukrasa bio sistematski uništavan i zbog toga su podnete četiri krivične prijave. Najviše ih je uništeno na Tašmajdanu, Slaviji, Manježu i na Obilićevom vencu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počinje skidanje novogodišnjih ukrasa

Izvor: Danas, 18.Feb.2019

Za vikend je ugašena novogodišnja rasveta, a danas počinje skidanje ukrasa u Beogradu, prenosi RTS. Članak Počinje skidanje novogodišnjih ukrasa se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Počinje uklanjanje novogodišnje rasvete u Beogradu

Izvor: B92, 18.Feb.2019

Beograd -- U Beogradu danas počinje skidanje novogodišnjih ukrasa, a očekuje se da će za 45 dana svi biti uklonjeni, rekao je direktor JKP "Javno osvetljenje" Beograda..."Počeli smo 11. septembra s postavljanjem ukrasa, svečano je uključena novogodišnja rasveta 15. novembra i trajala je do 16....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.