Kad rezervisti gađaju iz minobacača

Izvor: RTS, 01.Nov.2019, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad rezervisti gađaju iz minobacača

U jedinicama Komande za obuku u toku je obuka oko 600 lica iz rezervnog sastava Vojske Srbije, uglavnom specijalnosti roda pešadije.
U skladu sa programom obuke, koja se izvodi u cilju obnavljanja znanja stečenih tokom odsluženja vojnog roka i upoznavanja sa sredstvima koja su sada na upotrebi u Vojsci Srbije, realizuje se obuka u poznavanju i  rukovanju pešadijskim naoružanjem, taktička >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i  obuka u pružanju prve pomoći, navodi Ministarstvo odbrane.

Pripadnici rezervnog sastava su na kraju individualnog dela obuke izvršili gađanja iz ličnog naoružanja, nakon čega, u okviru kolektivne obuke grupe-odeljenja, kroz praktičan rad uvežbavaju upotrebu minobacača, bacača granata, protivoklopnih kompleta i sredstava veze.
Osim obuke pešadijskih četa, u jedinicama Komande za obuku izvodi se i obuka sa komandama dve teritorijalne brigade, tokom koje rezervne starešine uvežbavaju postupke i procedure u procesu donošenja odluka. 
Početkom godine saopšteno je da su u ovoj godini planirana dva termina za obuku rezervista, u maju i novembru.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.