Kad kuća nije tesna...

Izvor: RTS, 07.Jan.2015, 21:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kad kuća nije tesna...

Praznici su prilika da se članovi porodice okupe i da deca obiđu roditelje. Porodice sa više od petoro dece su retkost, a kada ih je osmoro, koliko ih ima porodica Milošević iz okoline Aleksinca, onda je to kažu pravo bogatstvo.
Porodicu Milošević upoznali smo pre sedam godina kada je u velikoj akciji RTS pomogao da dobiju siguran krov nad glavom. Danas je, kažu, u njihovom domu sasvim drugačije. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Za desetoro Miloševića prazničnu trpezu obično priprema mama Danijela sa četiri kćeri.

Mala Aleksandra kaže da voli da pomaže mami da kuva, pere i čisti, a Jasmina ističe da voli sve da radi, a najviše da postavi i da servira, ali da ipak ne voli da kuva.
Posla ima svakodnevno, jer mašina za veš radi četiri puta dnevno. Vremena treba i da se za desetoro ukućana pripremi ručak, umese dva velika hleba, da se počisti i da sedmoro đaka, iako je raspust, završi školske obaveze.
"Nekada ne stignem da im pomognem oko domaćeg zadatka, jer imam jednog prvaka, jednog koji je drugi razred i malu koja je u zabavištu, pa i oni donose knjige da se kući radi, ali tu su Nikola, Jasmina i Nenad pa priskoče u pomoć", priča mama Danijela Milošević.
Miloševići su do pre šest godina živeli u teškim uslovima. Posle naše priče, od države su dobili seosko domaćinstvo i nešto zemlje. A dobri ljudi su pomogli kupovinom kućnih aparata.
"Promenilo se dosta toga. Živimo mnogo bolje, krenuli smo sa poljoprivredom. Deca se školuju i ja sam prezadovoljan i presrećan čovek", kaže Ljubomir Milošević.
I ne žale se jer, kažu, od poljoprivrede može da se živi. Uzeli su i zemlju u zakup, čuvaju svinje, a kreditom su podigli novu štalu. Najstariji Nikola, koji ima dvadeset godina, najviše pomaže ocu.
"Želja mi je da kupim kravu ili junicu, a možda i tele pa da ga čuvam od malena", kaže Nikola.
Na pitanje da li idu zajedno kompjuter i svinje i krave, Nikola kaže da idu jer na internetu ima sve – i za krave i za štalu.
Nađu ova deca vremena i za računar, fudbal, izlaske, ali su, kažu, od malena naučili da rade. Zato se i najmlađa, šestogodišnja, Anastasija pohvalila da će majci na proleće pomagati da zasade cveće.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kad kuća nije tesna...

Izvor: Aleksinac.net, 08.Jan.2015, 13:55

Praznici su prilika da se članovi porodice okupe i da deca obiđu roditelje. Porodice sa više od petoro dece su retkost, a kada ih je osmoro, koliko ih ima porodica Milošević iz okoline Aleksinca, onda je to kažu pravo bogatstvo...Porodicu Milošević upoznali smo pre sedam godina kada je u velikoj...

Nastavak na Aleksinac.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.