KUVAR I PREDSEDNIK, TREĆI BREND KOSJERIĆA Premijera Vučića bih častio supom sa piletinom i ćuretinom

Izvor: Blic, 08.Jun.2016, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUVAR I PREDSEDNIK, TREĆI BREND KOSJERIĆA Premijera Vučića bih častio supom sa piletinom i ćuretinom

Posle cementa i rakije „povlenke“, Kosjerić je dobio još jedan brend - predsednika opštine. Ne zbog preporoda varoši kojom rukovodi, što bi voleli njegovi sugrađani i partijski šef Aleksandar Vučić, već zbog povezanosti sa - kutlačom.

Milijan Stojanić, kuvar koji pliva u političkim vodama, od Centra za razvoj turizma Evrope - SACEN - imenovan je internacionalnim brendom, zvanjem majstora nacionalne kuhinje.

- Posle 42 godine intenzivnog rada na promovisanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << srpske gastronomije ovo je veliko prizanje ne samo za mene, već i za Srbiju, a posebno za Kosjerić, - kaže za „Blic“ Stojanić.

Nagradu SACEN-a pridružio je bogatoj kolekciji priznanja – „Vitez kulinarstva“, „Kralj srpske kuhinje“, „Majstor sveta“, tvorac „srpskog stola“ sa 600 jela, promoter srpske kuhinje u Ujedinjenim nacijama, direktor agrentinske asocijacije kuvara u Srbiji, prvak Evrope, četvorostruki šampion Jugoslavije...

Njegov „Srpski nacionalni kuvar“ proglašen je najboljom štivom na sajmu gastronomskih knjiga u Poljskoj. Zbirke Milijanovih recepata prevedene su na osam svetskih jezika.

- Jedna moja knjiga je udžbenik u Ohaju, na najvećem svetskom gastronomskom univerzitetu - veli Stojanić.

Svestan je Milijan, kadar SNS, da bi se Aleksandru Vučiću više dopalo da je titulu brenda dobio za oporavak ekonomski posrnule opštine.

- Nije mi još čestitao, ali sigurno da je dobro upoznat sa nagradom, njemu ništa ne promiče. Zna da sam jedan od najvrednijih predsednika. Čekam ga u Kosjeriću, spremiću mu za ručak laganu supu sa pilećim i ćurećim mesom i nekim od mojih soseva. Teža hrana mu ne bi odgovarala jer usporava gen misli. Da li bih mu naplati ručak? Da! Jedini uslov da jede o mom trošku je da mi da novac da asfaltiram ulice i zalečim klizišta, bolja čestitka mi ne treba. Skoro smo dobili od države 30 miliona za rekonstrukciju škole u koju nije ulagano pola veka, ali Kosjeriću treba još pomoći - kaže Milijan.

Zorani bih servirao mnogo salata

Ako se u pratnji premijera pojavi i Zorana Mihajlović, njoj bi preporučio drugi obrok. Njoj bih servirao egzotične biljke i mnogo salata, što mesnih, što povrtarskih. Valjalo bi joj zbog linije i zdravlja - savetuje čovek-brend.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.