KURIR POSETIO TRINAESTOČLANU PORODICU

Izvor: Kurir, 06.Jan.2011, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KURIR POSETIO TRINAESTOČLANU PORODICU

BEOGRAD - Kad čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna! Trinaestočlanu porodicu Stanisavljević, koja živi od 35.000 dinara mesečno u stanu od 40 kvadrata na Voždovcu, Kurir je posetio uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika i obradovao ih za njih najdragocenijim poklonima

BEOGRAD - Kad čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna!

Trinaestočlanu porodicu Stanisavljević, koja živi od 35.000 dinara mesečno u stanu od 40 kvadrata na Voždovcu, Kurir je posetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uoči najradosnijeg hrišćanskog praznika i obradovao ih za njih najdragocenijim poklonima!

U saradnji sa megamarketom „Dis“ naš list je jednoj od najvećih porodica u Srbiji poklonio namirnice u vrednosti od 15.000 dinara, pa će božićna trpeza Stanisavljevića ove godine biti „domaćinska“.

Inače, Kurir je Branku (21), Aleksandra (19), Stefana (17), Boška (15), Danijela (14), Bojanu (13), Radoja (10), Bojana (9), Nikolu (7), Nevenu (5), Srđana (3) i njihove roditelje posetio i pre dve godine, kada smo svim članovima porodice poklonili patike i pečeno prase za Božić.

- Stvarno ne znam kako da vam zahvalim! Samo nas se vi setite - tužno govori glava porodice Radoslav Stanisavljević, poštar koji se 21 godinu bori da porodici obezbedi pristojan život. I pored preteških uslova za život, deca su, kaže, dobra, nemaju nikakve prohteve, a jedina želja im je da budu zdravi i veseli.

- I da dobijem neku novu kompjutersku igricu - dobacuje sedmogodišnji Nikola dok nam njegova mama Marina (41) objašnjava kako svakog dana igra ulogu mađioničara i maltene ni iz čega uspeva da napravi ručak za 13 usta. Krompir paprikaš, pasulj i kačamak najčešći su obroci Stanisavljevića.

- Obećavali su nam veći stan, međutim, kad se promenila vlast u opštini, to je stopirano i niko nam ne spominje novi krov nad glavom - jada se Radoslav, koji je ponosan na činjenicu da su mu deca marljivi đaci. Branka je upisala Filozofski fakultet, a Aleksandar završava mašinsku školu i traga za poslom kako bi bar malo doprineo uvećanju kućnog budžeta. Dok se oblizuje od eurokrema koji joj je iz marketa doneo tata, petogodišnja Nevena nam kaže da bi za sledeći Božić volela da dobije barbiku.

Jedu devet vekni hleba dnevno

Tata Radoslav samo u jednom danu za svoje najdraže kupi devet vekni hleba, pola kilograma parizera, kilogram krompira i nekoliko jaja. Mleko i jogurt, kaže, retko kupuju... Zato su se u korpi koju je Kurir zajedno sa marketom „Dis“ darivao ovoj porodici našli meso, jaja, brašno, ulje, šećer, keks, slatkiši, zimnica, sokovi, sanitarije, prašak za veš...

Na abortus nisam pomišljala

Mama Marina kaže da nije očekivala da će imati ovoliko dece, ali da, i pored teških uslova za život, nikad nije pomišljala na abortus.

-Naporno je, ali uvek sam se vodila mišlju - gde ima za dvoje, ima i za troje. Gde ima za troje, biće i za četvoro. Kada se krajem dana nađemo na okupu i kada ih vidim nasmejane i zadovoljne, svi problemi nestaju! Ljubav koju dobijam od njih nema cenu i mogu samo da poručim ljudima da su deca najveći dar od Boga i da ćete uz njih sve probleme u životu lako pregurati... - iskrena je Marina.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.