KRVI JOŠ SAMO ZA DVA DANA!

Izvor: Kurir, 23.Sep.2010, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVI JOŠ SAMO ZA DVA DANA!

BEOGRAD - Institut za transfuziju krvi Srbije apelovao je danas na sve građane da u što većem broju daju krv u tom Institutu, u autobusu na Trgu Republike, ili nekoj od ekipa Instituta na terenu, kako bi se povećale rezerve krvi, kojih trenutno ima samo za dva dana.

BEOGRAD  - Institut za transfuziju krvi Srbije apelovao je danas na sve građane da u što većem broju daju krv u tom Institutu, u autobusu na Trgu Republike, ili nekoj od ekipa Instituta na terenu, kako bi se >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << povećale rezerve krvi, kojih trenutno ima samo za dva dana.

Institut trenutno raspolaže malim rezervama krvi koje će se već tokom predstojećeg vikenda drastično smanjiti, a zabeležen je i smanjen odziv davalaca tako da dnevni priliv krvi nije dovoljan da zadovolji realne potrebe u beogradskim zdravstvenim ustanovama.

Dnevne potrebe u zdravstvenim ustanovama u Beogrdu za krvlju iznose 250 do 300 jedinica, a prosecan broj jedinica krvi prikupljenih tokom proteklih nekoliko dana iznosio je svega oko 120 do 150 jedinica, sto nije dovoljno za zbrinjavanje svih pacijenata kojima je neophodna transfuzija krvi, tako da će već pocetkom iduće nedelje doći do odlaganja elektivnih, takozvanih hladnih hirurških intervencija.

Iz Instituta podsećaju građane da davaoci krvi mogu da budu sve zdrave osobe koje žele na ovaj način da pomognu svojim sugrađanima, stare od 18 do 65 godina.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.