KRITIČNO Izlila se reka u Lučanima, preti i Zapadna Morava

Izvor: Blic, 28.Mar.2015, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRITIČNO Izlila se reka u Lučanima, preti i Zapadna Morava

Zbog porasta vodostaja reka, prvenstveno Zapadne Morave došlo je do izlivanja lučanske Bjelice pa je u toj opštini trenutno najkritičnije, kaže načelnik štaba za vanredne situacije Dragiša Broćić.

Prema Broćićevim rečima, reka se izlila na poljoprivredno zemljište, praktično u celoj dužini od 20 kilometara.

- Nema ugroženih domaćinstava i objekata. Bjelica trenutno stagnira a sve pritoke opadaju. Međutim ono što je veliki problem, poprilično brz rast >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vodostaja Zapadne Morave. Premašila je nivo od 5,5 metara a to je nivo kada se javlja uspor na ušću Bjelice u Zapadnu Moravu i sada se pomno prati situacija. Posebno se prate Đerać i Dljin, sama periferija opštine Lučani ka Kratovskoj steni, ustvari ona područja koja su najugroženija - rekao je Broćić za "Blic".

U Ivanjici i Novoj Varoši tokom čitavog dana padao je sneg.

Ivanjička reka Moravica takođe je u porastu, za sada ne preti izlivanjem ali je ustava na brani podignuta zbog ogromne količine vode da ne bi došlo do probijanja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.