Korhec: Srušićemo medijsku strategiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2011, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korhec: Srušićemo medijsku strategiju

NOVI SAD -

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor i predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec usprotivili su se ideji da i mediji na jezicima nacionalnih manjina u Srbiji treba da budu privatizovani.

Tamaš Korhec je za današnji Mađar so (Magyar Szo) rekao da će, ukoliko primedbe Nacionalnog saveta ne budu usvojene tokom kreiranja medijske strategije, posredno pokušati da sruše strategiju, uz učešće republičkih poslanika SVM-a i drugih manjina.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ocenio je da se nacrt medijske strategije koji je nedavno objavljen na internet stranici Ministarstva kulture i informisanja tematikom medija na jezicima nacionalnih manjina bavi na nivou "velikih opštosti, nemuštosti i prezrivosti".

Dodao je da je za Nacionalni savet Mađara neprihvatljiva teza iz strategije da bi trebalo privatizovati sve medije i uspostaviti tržišne odnose.

Korhec je negirao tvrdnje da je obaveza privatizacije medija evropska tekovina i ocenio da autori nacrta strategije na taj način "dokazuju svoju neukost".

Ištvan Pastor je takođe rekao da nije istina da evropska praksa zagovara privatizaciju medija.

Ocenio je da je važno da lokalni elektronski mediji ostanu u javnom vlasništvu, jer se pokazalo da je privatizacija bila loše rešenje.

"Zato ne razumem zbog čega bi trebalo nastaviti sa lošim rešenjima", kazao je Pastor.

Prema njegovim rečima, kada su u pitanju mediji čiji su osnivači nacionalni saveti manjina, tu ne treba strepeti od privatizacije, jer zakoni propisuju da nacionalni saveti mogu da budu osnivači medija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nacionalni savet Mađara protiv medijske strategije

Izvor: Radio 021, 10.Jun.2011

Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor i predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec usprotivili su se ideji da i mediji na jezicima nacionalnih manjina u Srbiji treba da budu privatizovani.

Nastavak na Radio 021...

Privatizovali bi i manjinske medije

Izvor: Magyar Szó, 10.Jun.2011

Prema Nacrtu strategije razvoja medija u Srbiji, objavljenom ovih dana, vlasnik medija ne bi mogla da bude ni država, niti lokalna samouprava. U skladu sa strategijom trebalo bi privatizovati i manjinske medije, a prema autorima dokumenta ovo ne ugrožava informisanje nacionalnih manjina na njihovom...

Nastavak na Magyar Szó...

Korhec: Srušićemo medijsku strategiju

Izvor: Glas javnosti, 11.Jun.2011, 07:31

NOVI SAD -  Lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor i predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec usprotivili su se ideji da i mediji na jezicima nacionalnih manjina u Srbiji treba da budu privatizovani...Tamaš Korhec je za današnji Mađar so (Magyar Szo) rekao da će, ukoliko...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.