KATASTROFA NA DIVČIBARAMA Deca ostala bez vode i lekara

Izvor: Blic, 13.Dec.2015, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KATASTROFA NA DIVČIBARAMA Deca ostala bez vode i lekara

Vode nije bilo dovoljno, deca su ostala dan kraće, a poslednjeg dana su pet sati provela napolju čekajući autobus - žalbe su pojedinih roditelja dece iz obdaništa „Naša radost“ nakon rekreativne nastave na Divčibarama.

Oni kažu da su ogorčeni organizacijom nastave od 30. novembra do 6. decembra, a Milorad Gavrilović, otac petogodišnjeg dečaka iz vrtića „Naša radost“, kaže da direktor Predškolske ustanove Zlatomir Marković nije ispunuo obećanja data roditeljima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << pre polaska na Divčibare.

- Obećana je lekarska nega za decu 24 sata dnevno, a lekaru ili bilo kakvom medicinskom osoblju nije bilo ni traga ni glasa u odmaralištu. Deca su iz Valjeva morala da ponesu svoju vodu za piće, jer količine koje je obezbedila uprava obdaništa nisu bile dovoljne. Umesto sedam, na rekreativnoj nastavi su ostali šest dana - tvrdi Gavrilović. Poseban problem, kako kaže Katarina Bukumirić, čiji je petogodišnji sin takođe bio na rekreativnoj nastavi, bio je povratak mališana kući.

- Deca su izašla u 9 časova iz oba odmarališta, kako nam je rečeno, da pola sata kasnije krenu kući, ali su umesto toga pošli tek u 14 časova. Deca su držana napolju i po hodnicima odmarališta bez ijednog obroka - kaže ona.

S druge strane, direktor Predškolske ustanove Zlatomir Marković kaže da su optužbe ovih roditelja apsolutno neosnovane.

- Vode je bilo sasvim dovoljno, 2.600 flašica na 90 mališana. Na roditeljskom sastanku pre polaska jasno smo rekli da se uz svako dete šalje bidon vode jer nam je pravilo da ne rizikujemo stomačne probleme dece bez obzira na to gde se zimovanje održava i kakva je voda u odmaralištu. Sa flaširanom vodom smo im čak i zube prali, 700 litara vode se iskoristilo i za pripremanje hrane i vode je na kraju i ostalo - odgovara Marković.

Doktora u odmaralištu nije bilo, kako objašnjava, jer se ambulanta sa dežurnim lekarom i medicinskom sestrom nalazi na samo 70 metara od objekta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.