Izvor: Blic, 30.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAPK: Lončar izdao tri dozvole za rad bez rešenja o akreditaciji

Komisija za akreditaciju i proveru kvaliteta (KAPK) saopštila je danas da su tri visokoškolske ustanove u osnivanju dobile dozvole za rad bez neophodnih rešenja o akreditaciji.



Dozvole za rad bez prethodno obavljenog procesa akreditacije izdate su Univerzitetu Edukons iz Sremske Kamenice, Visokoj školi za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo iz Beograda i Visokoj školi modernog biznisa iz Beograda. To je utvrđeno uvidom u dozvole za rad, a kako je navedeno u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ove tri dozvole "izdao je prethodni ministar prosvete dr Zoran Lončar".

"Dozvole su izdate zloupotrebom mišljenja KAPK, koje je na zahtev Ministarstva prosvete dato ustanovama u osnivanju isključivo radi registracije kod Trgovinskog suda", navela je Komisija.

U saopštenju je istaknuto da "Komisija navedenim ustanovama nije izdala rešenje o akreditaciji koje je zakonski preduslov za izdavanje dozvole za rad".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.