KAČAVENDA ODGOVORIO JOVANOVIĆU

Izvor: Kurir, 23.Jun.2011, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAČAVENDA ODGOVORIO JOVANOVIĆU

BEOGRAD - Eparhija Zvorničko tuzlanska SPC saopštila je danas, povodom optužbi bivšeg đakona Bojana Jovanovića izrečenih na račun vladike Vasilija Kačavende, da će se posle sudske presude znati ko je u tom slučaju oštećen, a ko ugrožena strana.

Sve dotle, svaka uvreda i optužnica nije ništa drugo do neproverena, zlonamerna i klevetnička glasina, navodi se u izjavi objavljenoj na sajtu SPC. Bivši đakon Bojan optužio je vladiku Vasilija za pedofiliju, optužbe je izneo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na sarajevskom radiju, a njegovu ispovest preneli su i pisani elektronski mediji.

Trač-portali i žuta štampa nisu mesto na kojem se sudi, a pogotovu presuđuje, bilo kom građaninu, a ""valjda u građane spadaju i episkopi svake Crkve, pa i Srpske Pravoslavne Crkve"", navedeno je u saopštenju.

Ko god sebe smatra oštećenim ili ugroženim, pravdu traži na sudu, a ne u onim medijima koji žive hraneći se skandalima i tračevima, ističe SPC. Vladiku Vasilija danas je u Banjaluci primio predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je podržao njegov rad u eparhiji i Međureligijskom veću, kao i njegov doprinos razvoju međunacionalnih odnosa u Oružanim snagama BiH.

Dodik je vladiku Vasilija upoznao o aktuelnoj situaciji u Srpskoj, koja se odnosi na ekonomska i politička pitanja važna i za Srpsku pravoslavnu crkvu.

Vladika je Dodika informisao o stanju u eparhiji Zvorničko-tuzlanskoj, kao i o njegovom radu u Međureligijskom veću i Oružanim snagama BiH - saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.