Izvor: RTS, 27.Jul.2023, 06:02

Kако све можемо да се забавимо у Београду, а да нас не кошта много 

Било да је кишно или сунчано, тек Београд сваког лета нуди много лепих, а бесплатних садржаја. За сваки укус може да се нађе понешто. Ми смо за вас издвојили неке идеје. Нема шансе да вам будете досадно, сем ако то сами не изаберете.
Док једни током >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << лета траже место под крошњом или климом, други трагају за неким новим искуством. Истражили смо како све можемо да се забавимо, а да нас не кошта много. 
Тако деца могу да науче да везу, јер је то, како кажу забавно, смирује и опушта.
Ако вам је вез прича са друге планете, Београд нуди и друге забаве. Мноштво бесплатних изложби, концерата, представа, пешачких тура.
За децу авантуристе чак и спортске кампове. Спортски центар "Вождовац" организује бесплатан летњи камп за основце и средњошколце. Деца из Старог града имају бесплатне водене активности. 
"Пошто смо земља пливања и ватерпола, за најмлађе суграђане на базенима "25. мај" имамо под прокровитељством града Београда, Секреретаријата за спорт и омладину тренинге пливања, усавршавања техника пливања понедељком, уторком, четвртком и петком са децом школског узраста. Има и ватерполо, то је под финасијама општине Стари град, уторком и четвртком, суботом после радног времена од 19 часова", рекла је Марина Киш, инструкторка пливања на базену "25. маја" 
Није вруће само деци. У Старом граду пензионери који имају картицу "Стари град мисли на тебе", такође могу да се расхладе и забаве. 
Културни садржаји  Осим физичких активности, Београд нуди и бесплатне културне садржаје. Викендом пре подне су бесплатне представе за децу у Позоришту Театријум, недељом је улаз у Народни музеј бесплатан за све. Почело је и Староградско лето, али и културно лето на више локација на Врачару.
"Креће онлајн програм који ће бити бесплатан, у питању је школа филма током четири недеље, посетиоци ће моћи да прате осам предавања историјат филма, од развоја немог филма, преко златних година Холивуда, новог таласа. Креће и школа кинеског језика", каже Владимир Кљајић, директор УК "Божидарац".
Ако волите филм, не брините, има нешто и за вас - пројекције под ведрим небом у Новом биоскопу Звезда, на Савској променади.
Очекује нас и Викенд врачарског филма у Божидарцу. Београд нуди много могућности свакога лета, потребно је само мало воље да се забава пронађе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.