Jutarnji: ID ubila Salopeka

Izvor: Akter, 12.Avg.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jutarnji: ID ubila Salopeka

Hrvatski državljanin Tomislav Salopek ubijen je u Egiptu odsecanjem glave, nakon što su ga oteli ekstremisti Islamske države, javlja zagrebački Jutarnji list"

List navodi da je potvrdu dobio od egiptskog dnevnika ""Aljom al Sabea", dok je AFP objavio da je ista informacija objavljena na sajtovima koje koriste militanti ID.

Na nekoliko naloga na Tviteru koje koriste ekstremisti objavljena je i fotografija na kojoj se vidi Salopekovo telo i odsečena glava na njemu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
"ID je odsekla glavu hrvatskom taocu u Sinaju jer njegova zemlja učestvuje u ratu protiv ID", navodi se u poruci Islamske države objavljenoj uz fotografiju.

Hrvatski portal Indeks ističe da nije mogao da dobije potvrdu u Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske da je Salopek mrtav.

Hrvatski premijer Zoran Milanović održaće vanrednu konferenciju.

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, kako prnosi štampa u Zagrebu, otkazala sve ranije zakazane obaveze za danas.

Mediji u Zagrebu mole da se fotografije uznemirujućeg sadržaja koje kruže društvenim mrežama, na kojima je navodno Salopekovo telo, ne objavljuje.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.