Izvor: Blic, 02.Avg.2023, 04:16

Jure ulicama 50km/h, a za njih NE POSTOJI ZAKON! Električni bicikl se tretira kao obični i sve ih je više: kazna i do 150.000 ako sa OVIM prevoznim sredstvom izađete na put

Ubrzan način života, žurba da se stigne na vreme, ali i prekomerna količina saobraćaja, naterali su građane da potraže alternative u svojim prevoznim sredstvima. Mnogi su šetnju ili vožnju automobila zamenili električnim trotinetima, a neretki su i oni koji koriste bicikl. Međutim, pored trotineta veliki problem pešacima beogradskih ulica su i električni bicikli. Do sada je bilo par slučajeva kada su oborili pešaka na ulici i naneli im povrede, a dodatni problem se ogleda u tome što njihovo korišćenje nije u potpunosti zakonski regulisano.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.