Izvor: RTS, 19.Jul.2020, 20:03

Jubilarna kosidba na Rajcu održana bez posetilaca

Na padinama Rajca, u neuobičajenim uslovima za jednu od najposećenijih privredno-turističkih manifestacija u Srbiji, bez posetilaca i uz zaštitne mere, održana je 50. jubilarna kosidba na Rajcu. Pobednik jubilarne kosidbe je Nebojša Spasojević.
Zbog epidemije, organizovano je samo takmičenje najboljih kosača, ove godine samo iz Srbije, koji su uz propisane mere zaštite, još jednom podsetili na nekadašnju tradiciju moba i veštinu u jednom od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << najtežih poslova na selu.

Uobičajeni trodnevni program i svi prateći sadržaji manifestacije otkazani su zbog epidemije koronavirusa.
Pobednik jubilarne kosidbe na Rajcu i osvajač Zlatne kose je Nebojša Spasojević iz Kadine Luke kod Ljiga.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Učesnike ovogodišnje Kosidbe na Rajcu videćete samo u našem prilogu!

Izvor: RTS, 20.Jul.2020, 17:22

Tradicija košenja rajačkih livada nije prekinuta! Bez publike, uz propisane mere zaštite, juče je održano jedino takmičenje u ručnom košenju livada, sa manjim brojem takmičara. . Na neuobičajeno pustim padinama Rajca, u vreme čuvene kosidbe, ove godine na jubilarnoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.