Izvor: Danas, 29.Maj.2022, 11:37

Josipović: Vučićev govor u Glini bio je u službi rata i agresije, ali nisam sudac da znam ima li elemenata ratnog zločina

“Kvalitetu odnosa Hrvatske i Srbije diktiraju vladajuće politike. U obje je države na vlasti desnica koju karakteriziraju snažni nacionalizam I težnja povijesnom revizionizmu. Zapravo, koz međusobne napade, vodi se unutarnja politika I mobilizira desno biračko tijelo. Sjetimo se, bilo je perioda, mislim prije svega na mandate predsjednika BorisaTadića i mene, u kojima su upravo vodeći političari bili snažno na liniji pomirenja I jačanja suradnje”, kaže u razgovoru za Danas Ivo Josipović, bivši predsednik Hrvatske, pravnik i univerziteteski profesor, komentarišući gotovo svakodnevne varnice na relaciji Beograd - Zagreb koje idu dotle do spominjanja ratnih dejastava.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.