Još jedan postupak protiv sudija

Izvor: B92, 14.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan postupak protiv sudija

Dušan Petrović (FoNet)

Beograd -- Dušan Petrović pokrenuo je postupak i za razrešenje trojice sudija Vrhovnog suda Srbije zbog slučaja Ilarion.

Petrović traži razrešenje trojice sudija Vrhovnog suda, Dragomira Milojevića, Predraga Gligorijevića i Miroslava Cvetkovića koji su, prema njegovom mišljenju, svesno doprineli da slučaj zastari.

"Oni su predmet dobili u martu 2007. godine, zakazali su sednicu na kojoj su doneli odluku u aprilu 2007. i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu izradili presudu od aprila do jula 2007. godine. Oni su znali da nastupa zastarelost i zbog toga sam ja duboko uveren da su oni nesaveseno vršili svoju dužnost i da je ta nesavesnost tako viskog stepena da oni treba da budu razrešeni", kaže Petrović.

Petrović kaže i da je izdao naredbu da se provere svi slučajevi koji su zastareli od 1. janura 2002. godine pa do sada. Među tim slučajevima naći će se i predmet vladike Pahomija.

Juče je ministar Petrović pokrenuo postupak protiv sudija iz Novog Sada zbog nesavesnog postupanja u istom predmetu.

Sud bez komentara o inicijativi

Opštinski sud u Novom Sadu danas nije želeo da komentariše inicijativu ministra pravde Srbije Dušana Petrovića o razrešenju sedam sudija koje su postupale u postupku protiv igumana Ilariona, optuženog za blud nad maloletnicima.

"Imajući u vidu fazu u kojoj se nalazi inicirani postupak za razrešenje postupajućih sudija u ovom predmetu, svako dalje izjašnjavanje u vezi sa navedenim smatramo suvišnim i usmerenim ka prejudiciranju odluke nadležnih organa", navodi se u saopštenju Opštinskog suda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.