Izvor: B92, 07.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još jedan poklon Vlade Japana

Beograd -- Vlada Japana pokloniće 193 hiljade evra Zdravstvenom centru u Knjaževcu i dvema osnovnim školama u Dimitrovgradu i Beloj Palanci.

Kako se navodi u saopštenju, Zdravstveni centar u Knjaževcu dobiće oko 69 hiljada evra za kupovinu pet monitora za pacijente, jedan ultrazvučni aparat, dva EKG aparata, dva defibrilatora i jednu ginekološku stolicu za pregled.

Osnovna škola "Moša Pijade" U Dimitrovgradu dobiće oko 71 hiljade evra za rekonstrukciju krova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i učionica, dok će osnovna škola "LJupče Španac" dobiti približno 53 hiljade evra za rekonstrukciju sistema grejanja.

I ova donacija japanske vlade deo je podrške unapređenju zdravstvenog i obrazovnog sistema u Republici Srbiji, a pored ove pomoći ukupan iznos japanskih donacija za osnovne potrebe stanovnistva u Srbiji u poslednjih osam godina je oko 4.8 miliona evra, navodi se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.