Jemen: Postignut dogovor sa pokretom Houta

Izvor: Akter, 11.Sep.2014, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemen: Postignut dogovor sa pokretom Houta

Vlasti Jemena su postigle dogovor sa pripadnicima šiitskog pokreta Houta, koji su nedeljama protestovali u prestonici Sani

"Sporazum je postignut... kasno sinoć", rekao je neimenovani izvor i precizirao da će na osnovu njega u roku od 48 sati biti imenovan novi premijer, a cene goriva biti smanjene, preneo je AFP.

Zauzvrat, pripadnici šiitskog pokreta Houta su pristali da uklone svoje kampove koji su nedeljama bili postavljeni u Sani i povuku svoje naoružane pripadnike >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << iz prestonice.

U Sani su više nedelja trajali protesti pristalica šiitskog pokreta Houta koji su se sukobljavali sa policijom i zahtevali ostavku vlade i ponovno uvođenje subvencija za gorivo.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.