Jelena peva, tata štrajkuje

Izvor: Glas javnosti, 08.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelena peva, tata štrajkuje

BEOGRAD - Pevačica Jelena Tomašević pevala je sinoć na gradskom trgu u Kragujevcu povodom slave grada - Đurđevdana, dok njen otac štrajkuje u preduzeću „Partizan“. Jelenin otac Dragan ne štrajkuje glađu kao njegovih 12 kolega već je njegovo zaduženje da danonoćno dežura pored njihovih kreveta, jer je iz dana u dan njihovo stanje sve gore, gotovo su na umoru. Sa druge strane, Jelena peva i to u mestu gde se ova grupa ljudi bori za svoja osnovna prava i gde ih, sa druge strane, gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Kragujevca Veroljub Stevanović, koji plaća dolazak Jelene, proziva da je u pitanju politički štrajk.

U tome što se veseli sa Kragujevčanima na trgu Jelena ne vidi kao nešto loše, jer „ona profesionalno radi svoj posao“.

- Moj otac jeste bio zaposlen i tačno je da je među štrajkačima. Međutim, moj nastup su ugovorili moji menadžeri i to mnogo ranije nego što je počeo štrajk, a ja inače svaki svoj nastup pa i ovaj odrađujem krajnje profesionalno. Pevam za svoj narod i svoju publiku i profesionalno bih odradila posao u bilo kom gradu da pevam. Moj tata bi se i naljutio ako bih odustala zbog toga. U svakom slučaju, meni je žao štrajkača, ali moram da napomenem da je takvo stanje u celoj državi - kaže Jelena.

Danas rešenje?

Hitna pomoć intervenisala je kod nekoliko radnika kragujevačkog „Partizana“ koji već dve nedelje štrajkuju glađu, ali niko od njih nije prekinuo štrajk. Preksinoć je u Urgentni centar Kliničkog centra u Kragujevcu prevezen jedan radnik koji je odbio da ostane u bolnici i vratio se u fabriku, gde je nastavio štrajk glađu. U Štrajkačkom odboru kažu da još uvek ne znaju kada će, gde i s kim biti održan eventualni sastanak koji je najavljivan za danas. Ministar Rasim LJajić preksinoć je izjavio da očekuje da će do petka biti rešen problem radnika kragujevačke fabrike „Partizan“. On je objasnio da država u ovom slučaju može da bude samo posrednik i da upozori vlasnika na moguće posledice ako ne izmiri svoja dugovanja.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.