Jelašić predao dužnost Šoškiću

Izvor: Glas javnosti, 30.Jul.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jelašić predao dužnost Šoškiću

BEOGRAD - Dosadašnji guverner Narodne banke Srbije (NBS) Radovan Jelašić predao je juče dužnost novoizabranom guverneru Dejanu Šoškiću.

Jelašić je prilikom predaje dužnosti izrazio ocekivanje da će novi guverner srpske centralne banke, kojeg je izabrala Skupština Srbije, uspešno obavljavti taj posao.

Novi guverner Dejan Šoškić ocenio je da je Jelašić uspešno vodio srpsku centralnu banku koja je za vreme njegovog mandata ojačala i stekla veću nezavisnost. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Šoškić je istakao da će NBS pored osnovnog cilja održavanja stabilnosti cena očekuje i izazov vraćanja poverenja u domaću valutu.

"Narodna banka Srbije će sarađivati sa državnim institucijama u podsticanju izvoza, štednje i investicija", kazao je Šoškić.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.