Izvor: B92, 28.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jeftiniji stanovi

Beograd -- Beograd privodi kraju program izgradnje 1.000 jeftinijih stanova i najavljuje novi konkurs.

Od ukupnog broja stanova, 60 je namenjeno zaposlenim u gradskim službama i to isključivo onim službenicima koji nisu funkcioneri. Ostali stanovi pripadaju zaposlenima u zdravstvu, prosveti, policiji, vojci, univerzitetu, mladim bračnim parovima i osobama s posebnim potrebama.

Grad je omogućio da kvadrat košta 950 evra na lokaciji pored Beogradske arene, gde cena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na slobodnom tržištu dostiže i 2.000 evra za kvadratni metar.

Slična razlika u ceni važi i za ostale lokacije na kojima su građeni stanovi iz tog programa. Ipak, kako kaže zamenca gradonačelnika Radmila Hrustanović, na konkursu su mogli da prođu samo oni koji su ispunili stroge uslove, koji uključuju dugačak radni i postanarski staž, veći broj dece.

Sada grad najavljuje raspisivanje novog programa izgradnje 1.000 stanova, a Radmila Hrustanović napominje da će kao i u prethodnom slučaju važiti odluka da pravo konkurisanja nemaju najviši gradski funkcioneri.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.