Jednostavno najbolja

Izvor: Danas, 02.Mar.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednostavno najbolja

Dvadesetšestogodišnja Bri Larson za rolu Ma u filmu "Soba" pobrala je redom priznanja - BAFTA, Zlatni globus, nezavisnu Spirit nagradu i Oskara. Ovako nešto nije polazilo za rukom ni njenim koleginicama, čiji se staž može meriti godinama Brijinog života.

Štaviše, ona preti da pomrači slavu holivudskih zvezda uzimajući im i titule osim glumačkih, na primer, postajući nova omiljena "devojka iz komšiluka" umesto Dženifer Aniston. Istovremeno, na crvenom tepihu, barabar >> Pročitaj celu vest na sajtu Danas << sa najvećim filmskim divama, nosi kreacije vrhunskih dizajnera zbog kojih je svrstavaju među najbolje odevene, kao što je bilo prilikom uručivanja Oskara kada se pojavila u "denver" plavoj Gučijevoj haljini.

Ipak, da ništa od ovoga nije slučajno, pokazuje njena karijera koja se gotovo poklapa sa njenom biografijom. Naime, već sa šest godina pohađala jeAmerički pozorišni konzervatorijum u San Francisku, kao najmlađa u istoriji ove institucije. To je dovelo i do prvih uloga na dečjem Diznijevom kanalu, a potom i u brojnim serijama. Paralelno se bavila muzičkom karijerom koja je urodila jednim izdatim album 2005. godine, kao i koncertnom turnejom.

Ipak, u izjavi da "pevanje nudi neverovatne ekspresivne mogućnosti, ali da je ono što čini da se oseća udobno dok otkriva mnogo toga o sebi - gluma", krije se razlog posvećivanja baš ovoj profesiji. Osim ranih početka, tu je i neformalno školovanje, odnosno, učenje od kuće, što je, osim usredsređenosti na glumu i muziku, značilo i bliskost sa majkom (istovremeno, kako pišu tabloidi ovih dana, njeni odnosi sa ocem od koga se majka razvela u Brijinom ranom detinjstvu, nisu baš najbolji). A u toj bliskosti, odnosno, vezi možda su koreni te tako dobro odigrane uloge Ma, majke koja sa svojim sinom beži iz dugogodišnjeg zatočeništva i ostaje njegovo glavno uporište, baš kao u sobi u kojoj su dotad živeli zarobljeni.Film će domaća publika moći da vidi premijerno u petak 4. marta.

Bri Larson (puno ime Brijen Sidoni Desolnirs) rođena je 1. oktobra 1989. godine. U vezi je sa Aleksom Grinvaldom, pevačem benda Fantom planet. Našla se na naslovnici Veniti fera zajedno sa takvim (ženskim) imenima poput Džejn Fonde, Kejt Blančet, Dženifer Lorens, Rejčel Vajs, Šarlotom Rempling, Helen Miren, Dajen Kiton, fotografisana od strane Eni Lebovic. Fan je video-igrice Super Mario.

Nastavak na Danas...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.