Jednokratna pomoć za 3.600 porodica na Kosovu

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 28.Dec.2010, 07:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednokratna pomoć za 3.600 porodica na Kosovu

BEOGRAD - Ministarstvo za Kosovo i Metohiju je uoči novogodišnjih i božićnih praznika dodelilo jednokratnu novčanu pomoć korisnicima materijalnog obezbeđenja porodice, tuđe nege i pomoći i povratničke pomoći.

U saopštenju tog ministarstva navedeno je da su isplatom jednokratne pomoći u iznosu od 12.000 dinara po korisniku obuhvaćene 3.682 porodice na području Autonomne pokrajine KiM.

U skladu sa Programom za isplatu pomoći socijalno najugroženijem stanovništvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija u 2010. godini i Zakonom o budžetu Republike Srbije za 2010. godinu Ministarstvo za KiM je za ove namene opredelilo ukupno 44.184.000 dinara.

Korisnicima povratničke pomoći jednokratna pomoć će biti isplaćena putem poštanskih uputnica, dok će isplata za korisnike materijalnog obezbeđenja porodice i tuđe nege i pomoći biti izvršena u saradnji sa centrima za socijalni rad.

Isplata jednokratne pomoći počeće u narednim danima. Imajući u vidu tešku situaciju, Ministarstvo za KiM se do sada trudilo da maksimalno izađe u susret potrebama stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Ministarstvo će se i dalje zalagati za poboljšanje uslova za život, kroz socijalna davanja i donacije, pomoć na terenu i stvaranje uslova za unapređenje ekonomskog razvoja, kako bi se poboljšao položaj povratničkih i socijalno ugroženih porodica u Pokrajini.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.