Jedinstvo na zajedničkim ciljevima

Izvor: Beta OMS, 10.Sep.2014, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedinstvo na zajedničkim ciljevima

„Na izbore raspisane za nacionalne savete nacionalnih manjina koji su zakazani za 26.oktobar ove godine, za izbore za Bošnjačko nacionalno veće izlazi lista koja nosi naziv „Za Bošnjačko jedinstvo“. Nosilac ove liste je Dr Sulejman Ugljanin – osnivač i prvi izabrani predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća“, izjavio je na današnjoj Press konferenciji portparol SDA Sandžaka Edin Gudžević. Bošnjačko nacionalno veće osnovano je 11.maja 1991.godine, kada su grb i zastava Bošnjaka utvrđeni kao nacionalni simboli Bošnjaka na ovim prostorima.

Nastavak na Beta OMS...






Povezane vesti

Crnogorci prikupljaju potpise za izbor Saveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2014

Pripreme za osnivanje Nacionalnog saveta Crnogoraca teku po planu, a radi se i na prikupljanju elektorskih potpisa pred izbore za nacionalne savete, zakazane za 26. oktobar, kaže za RTV predsednik Udruženja Crnogoraca Novog Sada Božo Marković...On smatra da su ljudi shvatili značaj osnivanja saveta...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta OMS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta OMS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.