Japanci poklonili Kliničkom centru u Nišu aparate vredne 50.000 evra

Izvor: Blic, 04.Maj.2016, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Japanci poklonili Kliničkom centru u Nišu aparate vredne 50.000 evra

Klinički centar u Nišu dobio je od Vlade Japana medicinsku opremu vrednu skoro 50.000 evra. Klinika za neurohirurgiju dobila je set za kraniotomiju, koji košta preko 30.000 evra. Japanci su Klinici za ginekologiju i akušersvo donirali inkubator, u vrednosti od  15.000 evra.

- Ovakve donacije nam puno znače. Dugujemo zahvalnost Vladi Japana, koja nam je poklonila mnogo medicinske opreme - rekao je direktor KC prof. dr Zoran Radovanović.

Klinički centar posetio je juče prof. dr Takanori Hatori, jedan od najvećih patologa na svetu. On je prethodnih godina na Shiga univerzitetu medicinskih nauka u Kjotu edukovao 15 lekara iz Niša.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Poklon japanske vlade niškom Kliničkom centru

Izvor: RTS, 04.Maj.2016

Niški Klinički centar posetio je svetski priznati patolog iz Japana prof. dr Takanori Hatori, koji je omogućio i usavršavanje niških lekara na Univerzitetu medicinskih nauka u Kjotu. . Vlada Japana poklonila je Kliničkom...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.