Jankovićeva: Hitno poboljšati zaštitu žena od nasilja

Izvor: RTS, 10.Mar.2016, 17:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jankovićeva: Hitno poboljšati zaštitu žena od nasilja

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković uputila je upozerenje javnosti zbog činjenice da su u poslednjih 24 sata dve žene u Srbiji ubijene u partnerskom nasilju i pozvala na hitne mere i unapređenje sistema zaštite od nasilja nad ženama.
Pomenuta ubistva su "poslednji alarm svim nadležnim službama i organima za preduzimanje hitnih mera i unapređenje sistema zaštite od nasilja nad >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ženama" upozorila je Jankovićeva u saopštenju.
Kaže da tragedije koje su se dogodile u poslednjih 24 časa, kao i svi slučajevi od početka godine, pokazuju da je nasilje nad ženama jedan od najvećih problema u našem društvu.
"Zbog toga i borba protiv nasilja nad ženama mora da bude energična i nedvosmislena i podrazumeva konsenzus celog društva u dva pravca: efikasnu zaštitu koja će sprečiti tragične ishode poput ovih i iskorenjivanje patrijarhalnog sistema vrednosti u kome žene treba da ćute i trpe ukoliko žele da sačuvaju život" zaključila je Poverenica.
Nakon 8. marta u Srbiji su se desila dva ubistva žena - u Požarevcu i Novom Pazaru, od čega je prvo počinjeno od strane policijskog službenika.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poverenica: Hitno poboljšati zaštitu žena od nasilja

Izvor: Blic, 10.Mar.2016

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković uputila je danas upozerenje javnosti zbog činjenice da su u poslednjih 24 sata dve žene u Srbiji ubijene u partnerskom nasilju i pozvala na hitne mere i unapredjenje sistema zaštite od nasilja nad ženama...Pomenuta ubistva su "poslednji alarm...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.