Izvor: B92, 01.Mar.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jako nevreme u Srbiji

Beograd -- Jako nevreme sa pljuskovima i grmljavinom zahvatilo je večeras severni deo Srbije.

U Beogradu, na mostu Gazela, od udara vetra, zajedno sa nosećim konstrukcijama srušilo se nekoliko velikih tabli sa oznakama gradova zbog čega je nastao kolaps u saobraćaju, a slično je bilo i u pojedinim delovima grada. Prema najavama meteorologa, tokom večeri, nevreme će zahvatiti i Šumadiju. Ovaj olujni talas stiže velikom brzinom iz srednje Evrope, gde je tokom dana već >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protutnjao preko Nemačke, Češke i Austrije, usmrtivši osmoro ljudi.

Oko 18 časova područje Čelareva, Bačke Palanke, Bačkog Petrovca, Bača i Beočina zahvatilo je olujno nevreme praćeno kišom i olujnim vetrom, koje je trajalo sat vremena i nanelo ogromne štete.

U Bačkoj Palanci vetar je odneo krov sa tržnog centra "Mozaik", polomljeno je drveće i pokidana je niskonaponska električna mreža.

Nevreme je slična oštećenja nanelo i u drugim opštinama Bačke, dok je na području Beočina padao i grad.

Zbog kiše, vidljivost na putevima je smanjena, a kolovozi na svim putnim pravcima klizavi, pa se vozačima na ovom području skreće pažnja na opreznu vožnju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.