Jačanje odbrambene saradnje sa Brazilom

Izvor: RTS, 26.Jun.2015, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jačanje odbrambene saradnje sa Brazilom

Ministar odbrane Bratislav Gašić sastao se načelnikom Kancelarije za projekte Kopnene vojske Oružanih snaga Brazila i izaslanikom ministra odbrane brigadnim generalom Gvidom Aminom Navesom.
Bratislav Gašić je zahvalio brazilskoj delegaciji na poseti sedmom Međunarodnom sajmu naoružanja i vojne opreme "Partner 2015", saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar je istakao da je Srbija opredeljena >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za dalje jačanje odbrambene saradnje sa Brazilom, pre svega vojno-ekonomske.
Srbija ceni principijelnu podršku Brazila u vezi sa statusom Kosova i Metohije, istakao je Gašić u razgovoru i dodao da je to potvrda tradicionalno dobrih odnosa dve zemlje.
Gašić i general Naves saglasili su se da će poseta brazilske delegacije Međunarodnom sajmu "Partner 2015" dati podsticaj za razvoj zajedničkih projekata u oblasti namenske industrije.
Sastanku je prisustvovao i poslanik i predsednik Komisije za budžet u Nacionalnom kongresu Brazila Rikardo Magaljaes Baros, koji je ujedno i predsednik Poslaničkog kluba prijateljstva Brazila i Srbije u brazilskom parlamentu.
Planirano je da ministar odbrane u septembru poseti Brazil, što će biti prilika za unapređenje bilateralne vojne saradnje.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sastanak ministra Gašića sa delegacijom Brazila

Izvor: Akter, 26.Jun.2015

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić sastao se sa delegacijom Brizila, koju je predvodio načelnik Kancelarije za projekte Kopnene vojske Oružanih snaga Brazila i izaslanik ministra odbrane brigadni general Gvido Amin Naves, saopštilo je Ministarstvo odbrane..Sastanku je prisustvovao i poslanik...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.